voetbalzone

Piqué: ‘De deur van Barcelona staat open voor wie hier niet wil blijven’

Erik van Dam04 dec 2013, 16:06
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2013, 16:06
Advertentie

Gerard Piqué kan niet zoveel met de ‘vertekwens’ van medespelers Cristian Tello en Martín Montoya. De aanvaller en verdediger merkten de laatste dagen op dat zij wellicht weggaan bij Barcelona, als hun situatie niet verbetert. De 22-jarige Tello schommelt al jaren tussen basis en bank en maakt weinig progressie, terwijl de eveneens 22-jarige Montoya net aan het doorbreken is. Piqué zegt dat een ieder vrij is om te gaan en staan waar hij wil.

/

“Ik begrijp de situatie waar zij in zitten”, zegt Piqué woensdag over zijn teamgenoten. “Maar dit is Barcelona en de deuren staan hier altijd open voor hij die hier niet wil blijven.” Tello kreeg dit seizoen tweemaal de kans in de basis van Gerardo Martino en was zeven keer goed voor een rol als invaller. In de Champions League pakte hij een kwartier mee tegen Celtic; daar bleef het verder bij.

Met Montoya gaat het beter: in afwezigheid van enkele teamgenoten kreeg hij de afgelopen maanden geregeld de kans in de achterhoede. De stand-in van Daniel Alves, die ook op links uit de voeten kan, heeft een aflopend contract en onder meer Internazionale en Liverpool zouden belangstelling hebben voor de 22-voudig international van Jong Spanje.

Bezig met laden …