voetbalzone

Piqué geeft voorkeur aan Buffon: ‘Maar Messi verdient hem ook’

Robin Bruggeman23 mei 2017, 12:40
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2017, 12:40
Advertentie

Barcelona werd in de kwartfinale van de Champions League door Juventus uit het toernooi gewipt, maar dat heeft niet tot haatgevoelens bij Gerard Piqué geleid. De Spanjaard vindt namelijk dat Gianluigi Buffon, die tegen Real Madrid een nieuwe kans krijgt om zijn eerste Champions League te winnen, het verdient om dit jaar de Ballon d’Or mee naar huis te nemen.

“Lionel Messi zal dit jaar de Gouden Schoen winnen als topscorer en hij verdient het ook om de Ballon d’Or weer te winnen”, begint hij tegenover Mediaset. “Maar als je naar de prijzen kijkt, heeft Buffon de Scudetto, de Coppa Italia en hij kan de Champions League winnen. Hij verdient het voor zijn hele loopbaan en ook voor dit seizoen. Het zou goed zijn als een keeper weer eens wordt verkozen na Lev Yashin.”

Piqué verwacht een spannende finale tegen de Koninklijke: “Het wordt een wedstrijd tussen twee grote teams. Juventus doet het nu al jaren goed en ze hebben spelers als Buffon, die de trofee erg graag voor het eerst wil winnen, en onze oude ploeggenoot Dani Alves. Het zou mooi zijn om hem te zien winnen.”

Bezig met laden …