voetbalzone

Piqué: ‘Het is nu in de mode om mij uit te jouwen’

Erik van Dam16 dec 2015, 08:32
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2015, 08:32
Advertentie

Gerard Piqué heeft zich dit seizoen met een paar uitspraken en tweets de woede op de hals gehaald van met name Real Madrid-spelers en -fans. De verdediger van Barcelona hakte een paar keer verbaal in op de aartsrivaal en verdedigt zich door te zeggen dat hij nu eenmaal is wie hij is. Dat het heeft geleid tot fluitconcerten in zijn richting gedurende wedstrijden neemt Piqué voor lief.

voetbalzone

In augustus ging Piqué zijn boekje te buiten tijdens de Supercopa-wedstrijd tegen Athletic Club en in de maanden erna pestte hij Real Madrid een paar keer, zoals onlangs nog toen Denis Cheryshev onreglementair werd opgesteld. Spelers van Real hebben Piqué publiekelijk en privé verzocht er eens mee op te houden, maar daar luisterde hij vooralsnog niet naar. Hij ruziede zelfs openlijk terug richting Álvaro Arbeloa.

Met het gefluit in de stadions kan Piqué naar eigen zeggen wel leven. “Het is een situatie waarmee ik te dealen heb. Ik denk er niet al te veel over na. De mensen maken er een beetje een hype van omdat ik nu eenmaal ben wie ik ben. Het is nu in de mode om mij uit te jouwen, maar de meeste keren heb ik het niet eens door. Een tijdje geleden vroeg ik in de rust van een interland aan Marc Bartra: ‘Ze jouwen me vandaag niet uit, hè?’.”

“Hij begon daarop te lachen, want ze jouwden me juist ontzettend uit. Maar tijdens de wedstrijd ben ik zo geconcentreerd dat ik het niet eens in de gaten heb”, beweert Piqué in gesprek met El Pais. “Enerzijds jouwen honderd man me uit en lijkt het alsof iedereen meedoet. En anderzijds heb ik geen idee waarom ze het doen. Ze komen met argumenten die nergens op slaan. ‘Piqué voelt zich geen Spanjaard’. Wanneer heb ik dat ooit gezegd? ‘Piqué ging te ver met zijn Kevin Roldan-opmerking’. Maar dat betreft alleen Barcelona-Madrid en dat heeft niets te maken met het nationale team. De argumenten slaan in mijn optiek nergens op.”

Bezig met laden …