voetbalzone

Piqué: ‘Ik zou het wel weten, als ik zie wat hij kan en hoeveel hij kost’

Daniel Cabot Kerkdijk09 jun 2016, 09:22
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2016, 09:22
Advertentie

Gerard Piqué hoopt niet alleen samen met Nolito Europees kampioen te worden; de verdediger zou het ook toejuichen als de aanvaller vanaf komend seizoen weer in het Camp Nou actief is. Nolito speelde in het verleden voor Barcelona, maar na omzwervingen via Benfica en Granada draagt hij inmiddels sinds 2013 het tenue van Celta de Vigo om de schouders.

/

Nolito was een half jaar geleden in beeld als potentiële winterse versterking van Barcelona, maar de gesprekken tussen de clubs liepen spaak. Piqué hoopt dat de aanvaller met vertraging naar het Camp Nou terugkeert. In het contract van Nolito met Celta staat een transferclausule van achttien miljoen euro. “Zeggen of Nolito wel of niet naar Barcelona moet komen, is eigenlijk niet mijn gebied”, zo vertelde Piqué in gesprek met Onda Cero.

“Maar… ik zou het wel weten, als ik zie wat hij kan en hoeveel hij kost. Zeker als je kijkt wat er tegenwoordig voor andere voetballers wordt betaald. Ik weet niet of de club van plan is om Nolito te halen, maar hij zou in ieder geval een toevoeging zijn.” Nolito, 29 jaar, haalde de EK-selectie van Vicente del Bosque en staat inmiddels op vier goals in 9 A-interlands.

Bezig met laden …