voetbalzone

Piqué moet ook rekening houden met schorsing vanwege opmerkingen

Erik van Dam08 jan 2016, 22:51
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2016, 22:51
Advertentie

Luis Suárez kreeg vrijdag een schorsing aan zijn broek van twee duels, omdat hij zich misdroeg in de bekerwedstrijd van woensdag tegen Espanyol. Hij was aan het ‘zuigen’ in de stadsderby en zou herhaaldelijk ‘kom maar op, ik wacht op jullie, jullie zijn een verspilling van de ruimte’ hebben gezegd tegen enkele spelers van Espanyol en werd daarvoor bestraft. Nu hangt echter ook Gerard Piqué een schorsing boven het hoofd.

voetbalzone

De verdediger van Barcelona deed vervelende uitspraken over de aanhang van Espanyol in zijn reactie na de wedstrijd. “Ze zien zichzelf als een fantastische minderheid, maar ik hoop voor ze dat ze niet zo’n minderheid zijn als afgelopen zaterdag, want toen kregen ze hun stadion niet eens vol”, schamperde Piqué. Hij verwees naar de 0-0 remise in de competitie, vier dagen voor de ontmoeting in de beker.

“We zullen zien of ze hun stadion in de return een keertje vol krijgen”, voegde Piqué eraan toe. Een commissie van de Spaanse bond (RFEF) zou volgens AS vrijdag de woorden van Piqué bespreken, maar de bijeenkomst werd verzet naar volgende week. Het comité buigt zich niet alleen over de uitspraken van de stopper richting Espanyol, maar ook over zijn frequent aangehaalde uitspraken via social media. Zo lachte hij Real Madrid uit toen de club Denis Cheryshev tegen de regels in opstelde en noemde hij Álvaro Árbeloa ‘een sukkel’. De commissie lijkt van mening dat Piqué te vaak de grenzen heeft overschreden.

Bezig met laden …