voetbalzone

Piqué springt in de bres: ‘Hij kwam er pas op het laatste moment bij’

Erik van Dam23 apr 2014, 15:52
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2014, 15:52
Advertentie

Steeds meer kenners en fans hebben het idee dat het ‘Barcelona-tijdperk’ ten einde is en dat de Catalanen hun beste jaren inmiddels gehad hebben. Na de succesvolle periode onder Frank Rijkaard (2003-2008) en Josep Guardiola (2008-2012) kwam Tito Vilanova en die won de landstitel met de club. Door ziekte viel hij na één seizoen echter weg en verscheen Gerardo Martino ten tonele. Hem valt dit seizoen vrij veel kritiek ten deel.

voetbalzone

Gerard Piqué vindt dat niet terecht, zegt hij. “Er zijn geen goede redenen te verzinnen waarom het niet goed gaat met ons, we hebben gewoon niet gepresteerd zoals we wilden. We moeten daarbij allereerst naar onszelf kijken. Martino valt niets te verwijten voor wat er dit seizoen allemaal voorgevallen is. Hij kwam er pas op het laatste moment bij en heeft keihard gewerkt”, verzekert de Spaanse verdediger.

“Wij zijn Barcelona en wij willen altijd knokken. Dit is niet ons beste seizoen geweest, maar we rapen onszelf wel weer bijeen. De toekomst heeft veel moois in petto voor ons en we zullen weer succesvol zijn”, belooft Piqué. “Ik vertrouw helemaal op de mensen die de club leiden en bovendien hebben we een geweldige spelersgroep.”

Bezig met laden …