voetbalzone

Piqué wil bescherming van scheidsrechters: ‘Ze moeten actie ondernemen’

Peter Nusselder29 aug 2013, 12:00
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2013, 12:00
Advertentie

Gerard Piqué is niet te spreken over de arbitrage in Spanje. De verdediger speelde woensdag met Barcelona tegen Atlético Madrid en vond dat de opponent zich te veel schuldig maakte aan het maken van overtredingen. De scheidsrechter had daar in zijn ogen harder tegen moeten optreden.

/

Hoewel de Catalanen een penalty kregen en Filipe Luis van Atlético een rode kaart kreeg, had de leidsman volgens Piqué vaker moeten ingrijpen om Barcelona te beschermen. “De scheidsrechters moeten actie ondernemen”, vertelt de Spaans international daags na het duel om de Super Copa op de officiële website van Barça. “Ze laten te veel toe”, is de mening van de 26-jarige verdediger.

Piqué gaf voorts aan dat de regels niet consequent worden toegepast. “Je weet niet meer wanneer ergens een kaart voor wordt gegeven en wanneer niet. Ze hebben ons de regels uitgelegd, maar ze houden zich er niet aan. Atlético maakte 14 overtredingen in 45 minuten en incasseerde slechts eenmaal een gele kaart, dat is onbegrijpelijk”, vindt de stopper, die dankzij de 0-0 in het Camp Nou wel de Super Copa won.

Bezig met laden …