voetbalzone

Pires verbaast zich: ‘Het is hetzelfde team met dezelfde trainer...’

Erik van Dam18 dec 2015, 19:06
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2015, 19:06
Advertentie

Chelsea maakte donderdag officieel wat al een tijdje in de lucht hing: José Mourinho werd echt ontslagen als trainer in Londen, voor de tweede keer in zijn trainersloopbaan. Robert Pires vindt de Portugees nog steeds een topcoach en is benieuwd met wie Chelsea nu op de proppen zal komen. Hij denkt dat de club andermaal uitkomt bij een ex-trainer.

voetbalzone

“Het werd steeds moeilijker voor José Mourinho, nadat hij al slecht begon. Ik snap ook niet hoe het zo kon gaan: het is hetzelfde team als vorig seizoen met dezelfde manager. Misschien was de teamgeest wat anders?”, gokt Pires. Hij is en blijft van mening dat de 52-jarige Mourinho deel blijft uitmaken van de echte trainerselite. “Hij weet hoe hij moet winnen: dat deed hij in Portugal, Spanje, Italië en in Engeland.”

Wie Mourinho op moet volgen, vindt Pires lastig te zeggen. “Zo veel kandidaten zijn er niet”, weet de sierlijke vleugelspeler van weleer. “En zeker geen beschikbare. Misschien is er maar één: Carlo Ancelotti. Maar als Roman Abramovich voor hem gaat, is dat wel een goede keuze”, aldus Pires.

Bezig met laden …