voetbalzone

‘Pirlo van Barcelona’ wacht af: ‘In de zomer zien we wel verder’

Daniel Cabot Kerkdijk13 mrt 2016, 07:20
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2016, 07:20
Advertentie
/

Voor Sergi Samper was het zaterdagmiddag zover. De 21-jarige middenvelder speelde reeds officiële duels met Barcelona in de Champions League, in de Copa del Rey en op het WK voor clubteams, maar een wedstrijd in de Primera División ontbrak nog. Samper maakte zaterdag in de 61e minuut tegen Getafe (6-0), als vervanger van Andrés Iniesta, zijn competitiedebuut.

Samper kreeg eind vorig jaar een contractvoorstel van Barcelona. Dat heeft echter nog niet tot een langere samenwerking geleid. “Ik heb altijd gezegd dat ik graag nog jaren voor Barcelona wil spelen. In mijn toekomstplannen staat Barcelona centraal. Ik hoop dat we eruitkomen”, zo vertelde de middenvelder na afloop van de overwinning.

Technisch directeur Rober Fernández sloot onlangs niet uit dat Samper, die al al jaren ‘de Andrea Pirlo van Barcelona’ wordt genoemd, komend seizoen elders op huurbasis gaat spelen. “Ik sluit niets uit, maar dit is niet concreet besproken. Ik voel me erg op mijn gemak bij het eerste elftal en in de zomer zien we wel verder.” Het huidige contract van de middenvelder loopt in de zomer van 2017 af.

Bezig met laden …