voetbalzone

Pirlo verschijnt op grote scherm en voedt geruchten over verhuizing

Bart Kruyt21 jun 2015, 09:40
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2015, 09:40
Advertentie

Andrea Pirlo speelt al zijn gehele loopbaan in Italië, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. De middenvelder van Juventus denkt na over een avontuur in het buitenland en wordt al een tijdje in verband gebracht met New York City FC, de Amerikaanse franchiseclub van Manchester City. Pirlo is momenteel in New York en voedt daarmee de geruchten.

voetbalzone

De 36-jarige spelmaker werd gesignaleerd in het Yankee Stadium, tijdens de honkbalwedstrijd tussen New York Yankees en Detroit Tigers. Pirlo verscheen op het grote scherm en werd met gejuich begroet door de overige aanwezigen in het stadion. In de Italiaanse en Amerikaanse media wordt direct gesuggereerd dat Pirlo in New York is om zijn transfer naar New York City FC af te ronden.

Bij de club van Manchester City kan Pirlo samenspelen met onder meer Frank Lampard en David Villa. New York City FC kende een moeizame start in de Major League Soccer, maar heeft nu zijn laatste drie competitiewedstrijden gewonnen. Pirlo heeft bij Juve nog een eenjarig contract, maar de Italianen zijn bereid om mee te werken aan een vertrek, wanneer de routinier aangeeft dat hij een nieuw avontuur wil aangaan.

"Pirlo moet beslissen of hij op een bepaald niveau wil verder gaan of liever een buitenlandse ervaring aangaat", zei Massimiliano Allegri vrijdag nog. "Hij mag het zelf zeggen, na vier extreem mooie jaren. Afgelopen seizoen was hij weer van doorslaggevende waarde voor ons." Pirlo won in het afgelopen seizoen met Juve de Italiaanse dubbel, maar verloor de Champions League-finale van Barcelona.


Bezig met laden …