Pirlo, Villa en Lampard lijden beschamende recordnederlaag van 0-7

Daniel Cabot Kerkdijk22 mei 2016, 07:45
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2016, 07:45

New York City FC, onderdeel van de City Football Group, heeft zaterdag een ontluisterende nederlaag geleden. De ploeg van manager Patrick Vieira verloor in eigen huis met liefst 0-7 van stadsgenoot New York Red Bulls, dat daarmee een recordzege in de Major League Soccer evenaarde: de 8-1 overwinning van Los Angeles Galaxy op Dallas Burn in 1998 en de 7-0 zege van Chicago Fire op Kansas City Wizards in 2001.

In de eerste 45 minuten ging het compleet mis voor New York City FC, dat met Andrea Pirlo, David Villa en Frank Lampard drie van de tien meest verdienende voetballers in de MLS onder contract heeft staan. Dax McCarty maakte er na drie minuten al 0-1 van en veteraan Bradley Wright-Phillips kopte drie minuten voor rust een voorzet van Mike Grella binnen. In de extra tijd zette BWP met een omhaal ook de 0-3 op het scorebord.

“In de eerste helft speelden we geen voetbal”, concludeerde een verbijsterde Vieira na afloop. “Het was één groot drama.” In de tweede helft liep NY Red Bulls verder uit. McCarty profiteerde van onachtzaamheid in de defensie en kopte de 0-4 binnen en vijf minuten later knalde Alex Muyl de 0-5 tegen de touwen. De invalbeurt van Lampard deed niets af aan de verhoudingen: Gonzalo Verón knikte de 0-6 binnen en Gideon Baah bepaalde de eindstand. New York City FC heeft in de Eastern Conference één punt meer dan de stadsgenoot: zeventien om zestien, na dertien duels. Koploper Philadelphia Union staat op achttien punten en heeft twee wedstrijden minder gespeeld.