Plaaggeest kwelt Schalke 04 van basisspeler Huntelaar opnieuw

Thijs Post28 okt 2015, 21:23
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2015, 21:23

Schalke 04 heeft de DFB Pokal vijf keer gewonnen, maar er komt voorlopig geen zesde keer bij. De ploeg van basisspeler Klaas-Jan Huntelaar ging onderuit tegen Borussia Mönchengladbach, dat zondag in de competitie ook al te sterk was. VfB Stuttgart won met de hakken over de sloot bij een club van het vierde niveau.

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 0-2
In de tweede ronde van het bekertoernooi werd de absolute kraker dinsdag al gespeeld tussen VfL Wolfsburg en Bayern München, maar de ontmoeting tussen Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach mocht er ook zijn. Twee ploegen die in de Bundesliga achter Bayern München aanspraak hopen te maken op de tweede plek. De bekerontmoeting was extra bijzonder om de wedstrijd zondag nog in competitieverband werd afgewerkt; Borussia Mönchengladbach was in het weekeinde in eigen huis met 3-1 te sterk.

In die wedstrijd kwam Lars Stindl tot scoren en dat deed hij in de bekerontmoeting opnieuw: vlak voor de pauze opende hij de score. Even na rust mocht Thorgan Hazard, broer van Chelsea-ster Eden Hazard, aanleggen voor een strafschop. De Belg bepaalde de stand daarmee op 0-2.

Carl Zeiss Jena - VfB Stuttgart 0-2
Carl Zeiss Jena speelt in competitieverband op het vierde niveau in de Regionalliga en dat is nog een klasse lager dan het tweede team van VfB Stuttgart. Toch had de hoofdmacht van VfB het woensdag in de DFB Pokal knap lastig met de ploeg uit Oost-Duitsland. Martin Harnik opende na twintig minuten spelen de score voor de nummer zestien van de Bundesliga, maar daarna hield de nietige thuisclub knap stand. Een gelijkmaker zat er echter niet in en in de allerlaatste seconde maakte Alexandru Maxim van de stip zelfs 0-2, waardoor VfB Stuttgart wel ‘gewoon’ doorbekert naar de volgende ronde. Carl Zeiss Jena was in de vorige ronde nog te sterk voor Hamburger SV, maar een nieuwe stunt zat er dus niet in.

Werder Bremen - 1. FC Köln 1-0
Het team van Viktor Skrypnyk speelden een goede eerste helft en de ruststand van 1-0 was dan ook verdiend. Na 23 minuten lag de bal achter doelman Timo Horn: Anthony Ujah ontving het leer van Fin Bartels en schoot de bal in de linkerhoek. De aanvaller had vlak voor rust de 2-0 op zijn voet, maar Horn voorkwam erger leed. De Keulenaren lieten in de eerste 45 minuten in offensief opzicht helemaal niets zien, maar na rust zat het team van Peter Stöger beter in de wedstrijd. Een gelijkmaker was zeker niet onverdiend geweest, maar Werder leunde op de voorsprong en gaf het duel niet uit handen.