voetbalzone

Plaats achttien deprimeert niet: ‘Ik ga met plezier naar mijn werk’

Erik van Dam27 dec 2014, 17:06
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2014, 17:06
Advertentie
voetbalzone

Heracles Almelo verloor dit seizoen de eerste zeven wedstrijden allemaal, maar in speelronde elf gingen de Almeloërs promovendus FC Dordrecht voorbij. Sindsdien staan de Schapenkoppen onderaan in de Eredivisie en won vrijwel iedereen van de ploeg van Ernie Brandts. De eerste seizoenshelft eindigde echter positief, met een punt tegen zowel Heracles (uit) als FC Groningen (thuis).

Brandts’ team ging de winterstop in met zeven punten. De achterstand op NAC Breda (zes punten) en Go Ahead Eagles, Heracles en ADO (negen punten) is nog wel vrij groot, maar de trainer probeert er nog altijd het beste van te maken. Wel had hij meer punten verwacht voor zijn team, zegt hij in een interview met RTV Rijnmond. “De laatste wedstrijden zijn we daarom meer naar de mogelijkheden van het team gaan spelen.”

“De organisatie staat een stuk beter”, constateert Brandts nu. Op 17 januari is AZ (uit) de eerste wedstrijd in de tweede helft van het seizoen voor Dordt en daar lijkt de coach nu al zin in te hebben. “Ik ga nog elke dag met plezier naar mijn werk. Ik geniet van het werken met jonge spelers en probeer elke minuut goed te benutten”, zegt hij tegen de regionale radio- en televisieomroep.

Bezig met laden …