voetbalzone

Platini waakt voor 'Playstationvoetbal' en blijft tegen hulpmiddelen

Bart Kruyt25 okt 2010, 14:47
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2010, 14:47
Advertentie

Michel Platini is niet op andere gedachten te brengen als het gaat om het toepassen van technische hulpmiddelen in het voetbal. De voorzitter van de UEFA blijft een fel tegenstander, omdat hij geen zin heeft in ‘Playstationvoetbal’. Het uitbreiden van het arbitrale team is volgens Platini nog altijd de enige juiste oplossing.

/

De UEFA experimenteert in de Champions- en Europa League al met extra lijnrechters en Platini wil daarmee doorgaan. “Ik zei tien jaar geleden al dat één scheidsrechter niet voldoende is”, vertelde de Fransman. “Het is oneerlijk: bij iedere wedstrijd staan twintig camera’s, die veel meer zien dan één scheidsrechter. Wanneer hij een fout maakt, zijn de camera’s er om die fout uit te lichten.”

“De scheidsrechters moeten geholpen worden door de spelers, de clubs en de autoriteiten”, vervolgde Platini. “Dit is waarom we extra lijnrechters hebben toegevoegd in de Champions League. Zes mensen zien al meer dan vier, dus op deze manier kunnen we incidenten beter beoordelen. Maar het toepassen van technische hulpmiddelen zou leiden tot ‘Playstationvoetbal’ en dat zie ik niet zitten.”

Bezig met laden …