voetbalzone

Platje kan ontmoeting met Messi vergeten, BATE Borisov ook al klaar

Bart Kruyt23 jul 2013, 22:55
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2013, 22:55
Advertentie

Melvin Platje is zijn avontuur in Azerbeidzjan met een enorme domper gestart. Neftchi Baku, de club waarvoor de aanvaller een contract voor twee seizoenen tekende, hoopte zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League, maar die droom kan vroegtijdig de ijskast in. Flaqman werd dinsdag in de tweede voorronde al uitgeschakeld door Skenderbeu Korce uit Albanië.

Platje, die overkwam van NEC, zei bij zijn entree bij Neftchi nog te hopen op een confrontatie met Lionel Messi in het miljoenenbal. “Dat zou heel gaaf zijn”, sprak de Naardenaar, die dinsdag in de basis begon bij zijn nieuwe ploeg. De eerste wedstrijd was in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd en doordat er ook in Albanië na negentig minuten niet was gescoord, was een verlenging noodzakelijk. In de 116e minuut schoot de Nigeriaan Nurudeen Orelesi de droom van Neftchi aan duigen.

Voor BATE Borisov is het Europese avontuur ook al voorbij. De kampioen van Wit-Rusland, die vorig seizoen nog won van Bayern München, ging dinsdag door een late treffer van Igor Zenkovich met 1-0 onderuit tegen Shakhtar Karagandy uit Kazachstan. In Wit-Rusland won Karagandy ook al met het kleinste verschil en net als deze ploeg plaatste ook Celtic zich voor de derde voorronde: de Schotten, zonder Virgil van Dijk, wonnen met 2-0 van Cliftonville en dat was na de 0-3 uitzege ruim voldoende.

Bezig met laden …