voetbalzone

‘Pleased’ Southampton maakt ook Koeman blij met contractnieuws

Daniel Cabot Kerkdijk02 jan 2015, 13:48
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2015, 13:48
Advertentie

Maya Yoshida blijft in principe nog jaren aan Southampton verbonden. De Premier League-club maakt vrijdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de 26-jarige verdediger akkoord is gegaan met een nieuw contract voor drie seizoenen. De Japans international zal later deze maand namens zijn vaderland deelnemen aan de Asian Cup in Australië.

voetbalzone

Yoshida vertrok donderdag na de 2-0 zege op Arsenal naar Australië, maar niet voor hij zijn fiat gaf aan een nieuwe overeenkomst tot 30 juni 2018. “Southampton Football Club is pleased to announce that Maya Yoshida has agreed terms on a new three-year contract”, zo meldden the Saints via de officiële kanalen.

De langere overeenkomst van Yoshida is ook goed nieuws voor Ronald Koeman, die blij is dat de verdediger op diverse posities uit de voeten kan. De ex-speler van onder meer VVV-Venlo kan als rechtsback of centrale verdediger worden gebruikt. Yoshida ging in de zomer van 2012 van Venlo naar Londen en staat inmiddels op zestig optredens. Daarin was hij driemaal trefzeker.

Bezig met laden …