voetbalzone

Plet is situatie ‘kotsbeu’: ‘Het is wel genoeg geweest met bankzitten’

Erik van Dam11 feb 2013, 15:55
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2013, 15:55
Advertentie
/

Glynor Plet voelt zich niet langer op zijn plek bij Racing Genk. De spits dacht vorig jaar zomer een wijs besluit te nemen, toen hij FC Twente inruilde voor de Belgische formatie. Hij zit er echter constant op de bank; Plet was al wel goed voor acht goals, maar een basisplaats krijgt hij maar zelden van Mario Been. Dat is hij inmiddels behoorlijk zat.

“Het is nu wel genoeg geweest met bankzitten. Ik ben die situatie kotsbeu, iedereen wil spelen en dus ik ook. Ik denk dat ik goede papieren kan voorleggen qua efficiëntie en dat ik als targetspits aardig mijn plan trek”, geeft de 26-jarige Plet te kennen in Het Laatste Nieuws. Teamgenoot Jelle Vossen maakte zestien doelpunten en heeft een basisplaats, maar daarna is Plet de meest trefzekere van zijn team.

Recent begon de ex-spits van Heracles Almelo weer eens in de basis, tegen KV Mechelen. Hij scoorde daarbij niet en mocht vervolgens invallen tegen Club Brugge en Beerschot AC; zonder doelpunt. Ruim een jaar geleden trok hij weg uit Almelo en tekende hij bij FC Twente, maar ook daar won hij de concurrentiestrijd niet.

Bezig met laden …