voetbalzone

Plet kijkt niet vooruit: ‘Met volgend seizoen houd ik me nog niet bezig’

Erik van Dam01 okt 2012, 16:11
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2012, 16:11
Advertentie

Glynor Plet verruilde afgelopen zomer FC Twente zo’n beetje noodgedwongen voor Racing Genk. Zes maanden nadat hij overstapte van Heracles Almelo naar de ‘buurman’ werd de lange aanvaller al niet goed genoeg meer bevonden om nog te blijven. FC Twente liet hem op huurbasis naar België vertrekken en daar probeert Plet nu aan de weg te timmeren. Voorlopig blijft het bij invalbeurten.

/

Trainer Mario Been gunde Plet achtereenvolgens een kwartier, vijftig minuten en opnieuw een kwartier tegen Waasland-Beveren, Charleroi en KV Mechelen. Scoren deed de 25-jarige Amsterdammer tot nog toe niet in de Jupiler Pro League. Naar zijn zin heeft hij het er wél, zo vertelt hij maandag op de website van ex-werkgever Heracles.

“België is een fijn land om te leven, de mensen zijn vriendelijk en het is dan wel buitenland maar iedereen spreekt natuurlijk Nederlands”, stelt Plet. In sportief opzicht heeft hij al gemerkt dat het voetbal in zijn nieuwe competitie wat fysieker is. “In Nederland wordt toch meer tactisch voetbal gespeeld, er wordt gespeeld op basis van tactiek en techniek. Dat is voor mij wel een voordeel omdat we bij Heracles Almelo en later ook bij FC Twente veel voetbalden vanuit combinatie. Dat zijn de verdedigers hier niet zo gewend.”

Wat er na het huidige seizoen gebeurt, als zijn huurcontract ten einde loopt, kan Plet nog niet voorspellen. In principe ligt hij nog tot medio 2015 vast bij FC Twente. “Ik wil eerst een goed seizoen spelen bij Genk, proberen Europees te overwinteren en kijken wat er in play-offs voor het kampioenschap gaat gebeuren. Met volgend seizoen houd ik me nog niet bezig”, laat hij weten.

Bezig met laden …