voetbalzone

Plet landt met ambities in Beer Sheva: ‘De trainer zegt dat ik zijn spits ben’

Erik van Dam24 sep 2013, 17:10
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2013, 17:10
Advertentie
/

Glynor Plet kon in de Eredivisie blijven, maar opteerde afgelopen zomer een nieuw avontuur in het buitenland. De 26-jarige aanvaller zei ‘ja’ op een contract voor twee seizoenen in Israël, bij Hapoel Beer Sheva. Die club finishte de laatste jaren op plek acht, dertien en negen en was daarmee een grijze middenmoter. Nu is men goed van start gegaan en Plet moet de club helpen verder te groeien.

Hapoel staat na drie speelronden nog zonder puntverlies op een gedeelde eerste plek, samen met Maccabi Tel Aviv. Plet zegt zin te hebben in het avontuur dat voor hem ligt. Hij had voorheen een ander, negatiever beeld van Israël dan nu: hij baseerde zich eerst vooral op dat wat hij op het nieuws zag. “Het weer is hier heerlijk en de mensen zijn hier warm. Beer Sheva is een gezellige vakantiestad”, zegt hij enthousiast tegen Voetbal International.

“Mijn beeld van het land Israël is totaal veranderd”, vervolgt Plet, die in Nederland uitkwam voor FC Den Bosch, Lisse, Telstar, Heracles Almelo en FC Twente. Maandag kan hij zijn officiële debuut maken, wanneer Bnei Yehuda Tel Aviv op visite komt in Beer Sheva. “Ik ben fit en de trainer heeft me verteld dat ik zijn spits ben. Ik ben er klaar voor”, laat Plet ambitieus weten.

Bezig met laden …