Ploeterend Go Ahead Eagles komt niet voorbij FC Eindhoven

Bart Kruyt29 okt 2010, 22:54
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2010, 22:54

FC Eindhoven heeft in eigen huis het matig presterende Go Ahead Eagles op een 1-1 gelijkspel gehouden. De ploeg van Ernest Faber nam de leiding via de jonge aanvaller Jelle van Kruijssen, maar door Koen van der Biezen werd die treffer onschadelijk gemaakt. Door de puntendeling schiet vooral de beoogde titelkandidaat Go Ahead niets op.

In het eerste bedrijf waren de Brabanders en de bezoekers gelijkwaardig aan elkaar en met een brilstand gingen beide partijen dan ook de rust in. Ratko Vansimpsen (met vijf doelpunten de topscorer van Eindhoven) kreeg in de eerste helft de beste mogelijkheid, maar wist deze niet te verzilveren. Na de rust deed ploeggenoot Van Kruijssen het beter.

De jonge spits bracht de bezoekers van Andries Ulderink hiermee op achterstand en een nieuwe overwinning leek in de maak voor de ploeg uit de Lichtstad. De aanvalsleider van de Deventenaren, Van der Biezen, scoorde net als vorige week echter opnieuw. Hierna trachtten beide ploegen nog de overwinning eruit te slepen, maar het verschil tussen Eindhoven en Go Ahead blijft na de remise drie punten.