voetbalzone

Plymouth wil van grootverdiener Mpenza af

13 feb 2009, 22:31
Laatst bijgewerkt: 13 feb 2009, 22:31
Advertentie
Emile Mpenza lijkt geen lang leven meer beschoren bij Plymouth Argyle. De dertigjarige spits is de best betaalde speler van The Pilgrims, maar komt amper tot spelen toe vanwege blessures. "Emile is een probleem dat we heel, héél snel moeten oplossen."

"We onderhandelen inmiddels over de financiële afwikkeling, want we kunnen niet blijven wachten”, vertelt manager Paul Sturrock vrijdag aan de BBC. De Schotse oefenmeester verwijst naar het feit dat de Belgische aanvaller dit lopende seizoen pas drie wedstrijden in de basis is gestart vanwege blessureleed.

“Je hoeft geen atoomgeleerde te zijn om te begrijpen wat het betekent dat hij onze best betaalde speler is. Als zijn salaris van de begroting verdwijnt, kan ik mijn team versterken met nieuwe aanwinsten”, schetst Sturrock de situatie van zijn werkgever.

Mpenza verdient naar verluidt zo’n 12.000 euro per week bij de nummer zeventien van de Engelse Championship. De Belgisch international speelde eerder voor Schalke 04, Standard Luik, Hamburger SV, het Arabische Al-Rayyan en Manchester City.
Bezig met laden …