voetbalzone

Pochettino: ‘Alleen dan kunnen we meedoen om de titel in de Premier League’

Chris Meijer02 jan 2019, 07:49
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2019, 07:49
Advertentie

Tottenham Hotspur wist dinsdagavond met 0-3 te winnen op bezoek bij Cardiff City. The Spurs kunnen zo comfortabel gaan kijken naar de topper tussen Manchester City en Liverpool, die donderdagavond in het Etihad Stadium afgewerkt wordt. Mauricio Pochettino gaat kijken naar het treffen, maar maakt zich niet druk over het resultaat.

Na de zege in Wales bezet Tottenham Hotspur de tweede plaats in de Premier League, met een achterstand van zes punten op koploper Liverpool en een voorsprong van één punt op Manchester City. Beide concurrenten hebben dus een wedstrijd minder gespeeld dan de ploeg uit Londen. “In dit land gaat iedereen naar die wedstrijd kijken. Ik zal als neutrale toeschouwer gaan genieten. Het maakt me niet uit wat het resultaat van dit duel wordt, ik wil er gewoon van genieten”, tekenen verschillende Engelse media op uit de mond van Pochettino.

“Everton en wij hadden het lastigste speelschema in de afgelopen periode. Met dit bizarre speelschema is het heel normaal dat je mentaal niet iedere wedstrijd op honderd procent bent. Tegen Cardiff speelden wel heel relaxed en bleven we kalm. Dat was heel belangrijk”, gaat de Argentijnse oefenmeester verder. “Het was belangrijk om weer te winnen, want dit kan het begin van een goede reeks vormen. Dit zijn tevens drie punten die ons weer iets meer doen geloven dat we op een mooie positie op de ranglijst kunnen eindigen.”

“We laten zo nu en dan fantastische dingen zien, maar we moeten wel een manier gaan vinden om stabieler te worden. Alleen dan kunnen we meedoen om de titel”, stelt Pochettino. Zijn ploeg verloor afgelopen week in eigen huis van Wolverhampton Wanderers. “We hebben laten zien dat die wedstrijd tegen Wolverhampton puur een incident was. De Premier League is zo enorm sterk. Als je goed wil eindigen, moet je een heel seizoen lang constant zijn. Je kunt niet ineens van Wolverhampton verliezen zoals wij dat deden.”

Bezig met laden …