voetbalzone

Pochettino: ‘Dan was ik zeker een aantal jaar geleden al ontslagen'

Chris Meijer04 jan 2019, 07:50
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2019, 07:50
Advertentie

Voor Tottenham Hotspur staat vrijdagavond in de FA Cup het uitduel met Tranmere Rovers op het programma. Daarna wacht dinsdag de halve finale van de EFL Cup tegen Chelsea. Mauricio Pochettino zou graag een van deze bekertoernooien willen winnen, maar hecht meer waarde aan de titelstrijd van Tottenham Hotspur in de Premier League.

Na de zege van Manchester City op Liverpool bedraagt de achterstand van the Spurs op koploper Liverpool nog zes punten. “Als het enige doel was geweest om de EFL Cup te winnen en in de middenmoot van de ranglijst te eindigen, dan hadden we hier waarschijnlijk niet met elkaar gesproken. Ik weet zeker dat ik dan een aantal jaar geleden al ontslagen was, met twee of drie FA Cups of EFL Cups op zak”, tekenen verschillende Engelse media op uit de mond van Pochettino tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Tranmere Rovers.

“Als je niet op een plaats eindigt waar we de afgelopen jaren zijn geëindigd en wel de FA Cup wint, weet ik niet of Daniel Levy (voorzitter van Tottenham, red.) zo geduldig was gebleven”, gaat de Argentijnse oefenmeester verder. “ Ik geloof niet dat hij dan had gezegd: Oké, je staat tiende in de Premier League. Ik houd je binnenboord en geef je een nieuw contract. Ik heb niet het idee dat het dan zo was gelopen.”

“Wat is succes? Natuurlijk willen we een prijs pakken, maar dat betekent niet dat we enorm succesvol zijn of dat Tottenham naar een hoger niveau wordt getild. Een hoger niveau bereik je wel door de Premier League te winnen of ieder seizoen mee te doen om de titel. Op een dag heb je dan het niveau bereikt om een serieuze gooi naar de Champions League te doen. Dat is mijn doel met Tottenham”, stelt Pochettino.

“Als mijn doel alleen was om de EFL Cup of de FA Cup te winnen, met alle respect, dan was mijn ambitie niet overeengekomen met die van Tottenham. Mijn ambitie is om op een dag met deze club de Premier League of de Champions League te winnen”, besluit de oefenmeester. De laatste prijs van Tottenham dateert van 2008, toen de EFL Cup werd binnengehaald.

Bezig met laden …