voetbalzone

Pochettino gaat niet hogerop maar verlengt verblijf in Barcelona

Erik van Dam01 mei 2011, 18:33
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2011, 18:33
Advertentie

Espanyol hoopt langer gebruik te blijven maken van de kennis en ervaring van Mauricio Pochettino. Een paar maanden geleden verlengde de club het contract van haar trainer al met één seizoen, tot volgend jaar juni. De wederzijdse tevredenheid over de resultaten heeft nu geleid tot een tweede verlenging: Pochettino blijft nu tot en met het seizoen 2013/14 op de loonlijst staan in Barcelona, bevestigt de club.

/

De 39-jarige Argentijn, voor wie het trainersschap van Espanyol zijn eerste klus als hoofdcoach is, trad in de winterstop van het seizoen 2008/09 in dienst van los Periquitos. Hij was op dat moment al trainer nummer drie die het ging proberen met de selectie. Pochettino leidde de ploeg naar plaats tien in de Primera División en het seizoen erop finishte de club als elfde.

Deze jaargang zit er een top tien-klassering in. Espanyol staat namelijk achtste, met nog vijf duels voor de boeg. Maandag wacht een ontmoeting met Athletic Bilbao; volgende week staat de derby tegen Barcelona voor de deur. Pochettino had volgens het geruchtencircuit na dit seizoen ook aan de slag kunnen gaan bij Sevilla of Olympique Marseille.

Bezig met laden …