voetbalzone

Pochettino: ‘Ik kijk niet naar paspoorten, maar het is zeker belangrijk’

Thijs Post25 apr 2016, 09:17
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2016, 09:17
Advertentie

Tottenham Hotspur is dit seizoen nog de enige uitdager van koploper Leicester City. Manager Mauricio Pochettino heeft een kern van Engelse spelers die belangrijk zijn: Kyle Walker, Danny Rose, Eric Dier, Delle Alli en Harry Kane zijn bijvoorbeeld internationals. Pochettino zegt dat hij het belangrijk vindt dat de ruggengraat van zijn elftal uit Engelsen bestaat.

/

“We zijn een Engelse club en ik vind het belangrijk dat er een goede balans is in de spelersgroep”, begint Pochettino in gesprek met de Daily Mirror. “De Engelse cultuur is belangrijk. Bij een Engelse club kun je niet de Argentijnse, Franse of Italiaanse cultuur gaan gebruiken. In Spanje bij Espanyol was het hetzelfde. Het is belangrijk om de spelers van het land van de club een kans te geven.”

“Ik kijk niet naar de paspoorten van de spelers voor ik de opstelling maak, maar het is wel belangrijk dat je respect toont voor de identiteit van de club. Het is belangrijk dat de spelers die hier komen integreren in de Engelse cultuur, niet andersom. Als de manager een Argentijn is en hij haalt alleen maar Argentijnen, dan werkt het niet op de lange termijn.”

Bezig met laden …