voetbalzone

Pochettino: 'Ik zou op dezelfde manier als Preciado hebben gehandeld'

Daniel Cabot Kerkdijk13 nov 2010, 12:40
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2010, 12:40
Advertentie

De uitspraken van Manolo Preciado over Real Madrid-trainer José Mourinho blijven voor discussie zorgen. Zo zou Mauricio Pochettino hetzelfde hebben gezegd over de Portugees, zo verzekerde de oefenmeester van Espanyol zaterdagmiddag op een persconferentie. Preciado noemde Mourinho onder meer 'schoft' en 'gespuis' naar aanleiding van een incident eerder dit lopende seizoen.

/

Preciado, coach van Sporting Gijón, hield vrijdag geen blad voor zijn mond, toen er een vraag over Mourinho werd gesteld. "Ik ben niet van zijn praktijken gediend. En dat zal ik hem ook in zijn gezicht zeggen. Mourinho is gespuis, een schurk, een schoft. Een slechte collega." Reden voor de ruzie is dat Mourinho Preciado verweet een cadeau uitdelen aan Barcelona. Sporting kwam dit seizoen in de optiek van Mourino niet met de sterkste opstelling uit tegen de Catalanen.

Pochettino had dit seizoen al een kleine aanvaring met Mourinho en steunt de reactie van Preciado. "Als ik in dezelfde situatie had gezeten als Preciado, dan zou ik zeker op dezelfde manier hebben gehandeld", verzekert de voormalig verdediger. "Respect tussen collega's is ontzettend belangrijk." In het duel tussen Real en Espanyol zou Mourinho de bank van Espanyol hebben geprovoceerd door hun stilte te eisen toen zij klaagden over een discutabele arbitraire beslissing.

Bezig met laden …