voetbalzone

'Pochettino neemt internationals mee naar Spurs; transferbudget valt tegen'

Bart Kruyt28 mei 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2014, 00:00
Advertentie

Tottenham Hotspur informeerde bij Ajax naar het contract van Frank de Boer, maar heeft besloten om in zee te gaan met Mauricio Pochettino. De oefenmeester komt over van Southampton, waar hij anderhalf jaar werkzaam was, en heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract. Het speculeren over nieuwe aanwinsten voor the Spurs kan beginnen.

voetbalzone

Natuurlijk wordt Tottenham direct in verband gebracht met enkele belangrijke spelers van Southampton. Linksback Luke Shaw lijkt niet haalbaar te zijn, hij is op weg naar Manchester United, maar volgens The Guardian wil Pochettino wel graag de 26-jarige Adam Lallana meenemen. De aanvallende middenvelder heeft een uitstekend seizoen achter de rug en staat hoog op de verlanglijst van Liverpool. The Reds krijgen nu echter te maken met de concurrentie van Tottenham.

Jay Rodriguez werd al voor de aanstelling van Pochettino veelvuldig in verband gebracht met Tottenham en de Daily Star verwacht dat de aanvaller nu zeker de overstap zal maken. De 24-jarige aanvaller zit voorlopig echter nog in de lappenmand: anderhalve maand geleden scheurde hij zijn kruisband af in de competitiewedstrijd tegen Manchester City. Door die blessure moet Rodriguez het WK missen; Lallana gaat wel met de Engelse ploeg mee naar Brazilië.

Ook verdediger Dejan Lovren (24) zou in beeld zijn bij Tottenham, maar de vraag is nu eerst hoeveel Pochettino mag uitgeven aan nieuwe spelers. Volgens de Daily Telegraph is het transferbudget niet bijzonder hoog: Pochettino zou ongeveer zestig miljoen euro kunnen spenderen. De vraagprijs van Lallana ligt echter al rond de dertig miljoen euro. Vorig jaar gaf Tottenham, na de verkoop van Gareth Bale aan Real Madrid, nog meer dan honderd miljoen euro uit aan nieuwe spelers.

Bezig met laden …