voetbalzone

Pochettino verdedigt aankoop van 35 miljoen: ‘Heel Newcastle presteerde niet’

Yanick Vos10 sep 2016, 10:29
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2016, 10:29
Advertentie
/

Mauricio Pochettino gaf deze zomer bijna vijftig miljoen euro uit om zijn middenveld te versterken. Met Victor Wanyama en Moussa Sissoko heeft de Argentijnse manager twee krachtpatsers naar White Hart Lane gehaald. Pochettino ziet de komst van het tweetal als een boost voor zijn elftal.

Sissoko werd op de slotdag van de transferwindow voor ruim 35 miljoen euro overgenomen van Newcastle United, terwijl Victor Wanyama eerder voor dertien miljoen werd gekocht van Southampton. Pochettino achtte de komst van het duo noodzakelijk. “Het is als wanneer je een auto bouwt en je verschillende opties wilt. Wanyama en Sissoko zijn niet alleen grote en sterke jongens, ze kunnen nog goed voetballen ook.”

Volgens critici heeft Tottenham te veel betaald voor Sissoko, die vorig seizoen degradeerde met the Magpies. “Het was niet Sissoko die niet presteerde, maar het hele elftal van Newcastle”, verdedigt Pochettino zijn aankoop. “Het is moeilijk voor een speler als het hele team niet functioneert. Als een team niet presteert, dan ligt dat aan verschillende dingen. Het is niet één reden, maar meerdere redenen, welke van invloed kunnen zijn op de spelers.” Tottenham gaat zaterdag op bezoek bij Stoke City.

Bezig met laden …