Pocognoli schiet Standard vlak voor tijd langs tiental Westerlo

Bart Kruyt14 feb 2010, 18:56
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2010, 18:56

Sebastien Pocognoli is zaterdagavond goud waard gebleken voor Standard Luik. De voormalig AZ-verdediger tekende in de thuiswedstrijd tegen Westerlo voor de winnende treffer, door vlak voor tijd van dichtbij binnen te schieten: 1-0. Tevreden was het publiek op Sclessin echter niet, aangezien Westerlo vrijwel de gehele wedstrijd met tien man had gespeeld. Nico van Kerckhoven kreeg al in de derde minuut een rode kaart te zien.

De verdediger werd al vroeg naar de kant gestuurd wegens een overtreding op Igor de Camargo. De aanvaller van Standard omspeelde zijn tegenstander en werd vervolgens van achteren neergehaald door de back, die een directe rode kaart kreeg voor zijn vergrijp. Westerlo ging zodoende een lastige avond tegemoet en werd direct naar achteren gedrukt door een gretig Standard, dat in de beginfase goed speelde.

Westerlo kwam echter eigenlijk nooit in de problemen. De spelers verzamelden zich als bij een handbalploeg voor het eigen doel en liet Standard het spel maken, maar bij het strafschopgebied aangekomen wist de thuisploeg vervolgens niet wat te doen. De bezoekers kregen zelfs de beste kans uit de eerste helft, maar Sinan Bolat kon een poging van Lens Annab wegduwen.

Bij Standard besefte men dat er gewonnen móést worden en vol goede moed ging de ploeg na rust op jacht naar de openingstreffer. Via Mehdi Carcela, Steven Defour en De Camargo kreeg het ook wel mogelijkheden, maar uiteindelijk moest Pocognoli op de voorgrond treden om Standard aan de punten te helpen. Nadat Westerlo een voorzet van Benjamin Nicaise niet weg kon werken, tekende de voormalig AZ-verdediger voor zijn eerste treffer voor Standard.