Pogba en Rashford schitteren bij ontketend Manchester United

Tim Siekman30 dec 2018, 18:21
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2018, 18:21

Manchester United heeft ook de derde wedstrijd van interim-manager Ole Gunnar Solskjaer in winst omgezet. Waar the Red Devils eerder wonnen van Cardiff City (1-5) en Huddersfield Town (3-1) werd zondag in eigen huis afgerekend met Bournemouth, met glansrollen voor Marcus Rashford en Paul Pogba: 4-1. Door de ruime zege heeft United in de Premier League nog maar drie punten achterstand op de huidige nummer vijf Arsenal.

De thuisploeg beleefde een droomstart en stond al na vijf minuten op voorsprong door briljant voorbereidend werk van Rashford en de inzet van Pogba. De Engelse buitenspeler soleerde vanaf de rechterkant en zette Nathan Aké en Diego Rico te kijk. Een voorzet van Rashford volgde met Pogba als afmaker: 1-0. Na een halfuur spelen was de Fransman weer het eindstation van een geslaagde aanval van United. Ashley Young tikte bij een tegenaanval de bal naar Ander Herrera, die het leer voor het doel slingerde. Pogba sprong vervolgens hoog op en begeleidde de bal achter doelman Asmir Begovic: 2-0.

Bournemouth had in de eerste helft ook mogelijkheden om tot scoren te komen op Old Trafford, maar David de Gea wist lange tijd zijn doel schoon te houden. Toen Rashford vlak voor rust de 3-0 binnenwerkte na een voorzet van Anthony Martial, leek de wedstrijd reeds beslist. Nathan Aké zorgde echter nog voor wat spanning door in blessuretijd van de eerste helft te scoren. Bij een corner kwam de bal uiteindelijk bij David Brooks terecht, die de bal richting de Nederlander schoot. Aké gidste de bal vervolgens hard achter De Gea.

In de tweede helft kwam het duel in rustiger vaarwater terecht, waarbij Bournemouth weinig aanspraak maakte op een aansluitingstreffer. United kwam er bij tijd en wijle gevaarlijk uit, onder meer via Rashford, maar Begovic was alert bij een poging van de aanvaller. De Engelsman werd met nog twintig minuten op de klok gewisseld voor Romelu Lukaku, die niet veel tijd nodig had om eveneens op het scoreformulier te geraken.

Pogba kreeg alle tijd en ruimte om de bal over de verdediging van Bournemouth heen te wippen en Lukaku in stelling te brengen. De spits leek de bal van de Fransman verkeerd te taxeren, maar de Belg wist alsnog Begovic te passeren. Na de 4-1 zorgde Eric Bailly nog voor reuring door een rode kaart te incasseren. De verdediger ging op het middenveld met twee benen een duel aan, met uitsluitsel tot gevolg. United kwam echter niet meer in de problemen, waardoor de derde zege van Solskjaer in de tas zat.