voetbalzone

'Pogba kan dat nog niet, Juve is nu als een huis zonder fundering'

Matthijs van Laar06 sep 2015, 19:03
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2015, 19:03
Advertentie

Paul Pogba nam deze zomer het shirt met rugnummer tien over van Carlos Tévez en wordt geacht Juventus op sleeptouw te nemen. Clubicoon Alessio Tacchinardi betwijfelt echter of de jonge Fransman daar al toe in staat is. “Hij is geen leider, niet qua leeftijd en niet qua positie op het veld”, zegt hij in een interview met Corriere dello Sport.

voetbalzone

Volgens de oud-international mag niemand bij de club verwachten dat een speler van 22 in staat is zijn elftal te dragen, zeker niet op het allerhoogste niveau. “Tévez deed dat vorig jaar wel, hij draaide wedstrijden om en bewaarde de rust als dat moest. Zonder hem is Juve als een huis zonder fundering. Pogba is een geweldige speler met veel capaciteiten, maar hij is geen Tévez.”

Het vertrek van de Argentijnse aanvaller hefet zijn sporen nagelaten, ziet Tacchinardi, die terugdenkt aan de periode onder Zinédine Zidane. “Toen hij vertrok duurde het ook even voor alles weer op de rit stond.” Hij verwacht dat het elftal van Massimiliano Allegri ook nu weer boven zal komen drijven. “Het komt goed. Juventus zal uiteindelijk gewoon weer kampioen worden.”

Bezig met laden …