voetbalzone

'Pogba kan een van de beste middenvelders ooit worden'

07 jul 2016, 14:52
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2016, 14:52
Advertentie

De hoop van voetbalminnend Frankrijk is voor de halve finale van het EK tegen Duitsland voor een groot deel gericht op Paul Pogba. De middenvelder is de grote ster in het team van Didier Deschamps en volgens geruchten is Manchester United bereid om liefst 120 miljoen euro voor Pogba neer te leggen. De onderhandelingen zouden inmiddels zijn geopend.

/

Thierry Henry begrijpt wel waarom United zo ver zou willen gaan voor de 23-jarige Pogba, die vier jaar geleden nog transfervrij vertrok bij de Engelse topclub. “Ik denk dat hij een van de beste middenvelders aller tijden kan worden”, zegt Henry bij Sky Sports. “Hij heeft daar absoluut het talent en de kwaliteiten voor. Hij moet er alleen voor zorgen dat hij zich op de juiste dingen concentreert.”

“Wat ik op dit moment zo goed vind aan hem, is dat hij doet wat het team van hem vraagt”, vervolgt Henry. “Misschien staat hij bij Juventus wat meer in de schijnwerpers, maar omdat Antoine Griezmann achter Olivier Giroud speelt bij de nationale ploeg, moet Paul wat meer verdedigen. Dat kan hij en dat bewijst hoe intelligent hij is. Hij speelt een beetje met zichzelf, zodat het team altijd in balans is.”

Henry hoopt dat Pogba komend seizoen terugkeert in de Premier League: “We weten allemaal hoe goed hij kan voetballen”, vervolgt de landgenoot van de middenvelder. “Hij is een complete speler, die zijn rol in dit toernooi goed begrijpt. Hopelijk keert hij terug naar de Premier League, dat zou geweldig zijn voor ons (Henry is als analist werkzaam in Engeland, red.). Maar ik weet zeker dat Juventus hem niet zomaar zal laten gaan.” Het contract van Pogba bij Juventus loopt nog drie jaar door.

Bezig met laden …