voetbalzone

Pohang Steelers viert na 15 jaar weer landstitel

12 nov 2007, 09:03
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2007, 09:03
Advertentie
De aanhang van Poohang Steelers moest er vijftien jaar op wachten, maar dankzij een 1-0 overwinning op Seongnam was de landstitel zondag een feit. In de heenwedstrijd van de finale van de K-League was de ploeg van de Braziliaanse coach Sergio Farias al met 3-1 te sterk voor de opponent.

De enige treffer van de wedstrijd viel net voor rust, toen de Braziliaan Cleber Schwenck Tiene met een prachtig schot Seongnam-goalie Kim Yong-dae kansloos liet. Binnenkort kan zelfs de dubbel gepakt worden als de bekerfinale tegen Chunnam Dragons positief wordt afgesloten.

In tegenstelling tot de concurrentie beschikt Pohang niet over ‘gevestigde’ namen. “We zijn een elftal zonder sterren”, vertelde Farias na afloop. “Dat is het geheim achter ons succes. Elke speler loopt de longen uit zijn lijf voor zijn ploeggenoot. We hadden geen geluk nodig. Het harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Farias is hoofdkandidaat om als bondscoach van het Zuid-Koreaanse elftal aan de slag te gaan. De kranten waren maandag ook vol lof over de kwaliteiten van de Braziliaanse coach: ‘Farias Magic zet het Zuid-Koreaanse voetbal op zijn kop’ (Sports Seoul) en ‘Farias, jij bent de held’ (Ilgan Sports).
Bezig met laden …