Polen blijft ook tegen Australië zonder zege en zoekt naar vorm

Erik van Dam07 sep 2010, 22:27
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2010, 22:27

Polen is er dinsdag opnieuw niet in geslaagd een overwinning te boeken. Het land is over twee jaar (mede-)organisator van Euro 2012 en moet zich derhalve middels vriendschappelijke interlands zo goed mogelijk voorbereiden op het toernooi. Wat in de laatste vijf wedstrijden het geval was, kwam ook dinsdag weer aan bod; winst is nog ver weg (1-2).

/

Het team van bondscoach Franciszek Smuda was weliswaar trefzeker, maar winnen zat er opnieuw niet in. Australië, dat voor de oefenontmoeting naar Polen was afgereisd, greep na een kwartier de leiding. Brett Holman tekende voor zijn vierde interlandgoal in vier maanden en zette de Socceroos op het goede spoor. Robert Lewandowski trok de stand snel daarna weer gelijk.

Nog voor rust viel de tweede Australische treffer echter al. Dit keer was het voormalig Twentenaar Luke Wilkshire die de trekker overhaalde. Polen raapte zich samen en scoorde weer, maar dit keer ging het feest van Lewandowski niet door; zijn goal werd afgekeurd. Na rust scoorden beide ploegen niet meer en wist Polen de numerieke meerderheid ook niet uit te buiten. Die ontstond twintig minuten voor tijd na een rode kaart voor Brett Emerton.