voetbalzone

‘Polen gaat het tijdens EK beter doen dan medeorganisator Oekraïne’

Peter Nusselder31 mei 2012, 12:26
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2012, 12:26
Advertentie

Nog iets meer dan een week, en dan gaat het EK in Polen en Oekraïne van start. De twee gastlanden plaatsten zich automatisch voor de eindronde, terwijl het anders nog maar de vraag was geweest of de twee Oost-Europese equipes hadden mogen deelnemen aan het toernooi om de Europese titel.

/

Polen opent het EK op vrijdag 8 juni met de wedstrijd tegen Griekenland, en neemt het vervolgens op tegen Rusland en Tsjechië. Oekraïne moet in Groep D zien af te rekenen met Zweden, Frankrijk en Engeland en krijgt het volgens de bezoekers van Voetbalzone lastiger dan de Poolse buren. De afgelopen dagen kon op de frontpage gestemd worden op de poll Welk gastland komt verder tijdens het EK?

Slechts zeventien procent van de ruim achtduizend bezoekers die hun stem uitbrachten was ervan overtuigd dat Oekraïne het beter gaat doen dan Polen. De ploeg van bondscoach Franciszek Smuda krijgt het vertrouwen van veel meer deelnemers aan de poll: 43 procent van hen gaat ervan uit dat de Polen verder zullen komen dan de medeorganisator. 41 procent van de bezoekers verwacht ten slotte dat de twee gastlanden gelijktijdig uitgeschakeld zullen worden.

Bezig met laden …