voetbalzone

'Polen moet stoppen met trainers als weggooiproducten te zien'

Bart Kruyt09 nov 2011, 06:50
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2011, 06:50
Advertentie

Robert Maaskant werd in het afgelopen seizoen kampioen met Wisla Krakow, maar staat nu op straat. De oefenmeester werd maandagavond door de clubeigenaar van Wisla ontslagen: technisch directeur Stan Valckx wist van niets. “Het is me rauw op mijn dak gevallen, maar de reacties op mijn ontslag zijn hartverwarmend”, zegt Maaskant in De Telegraaf.

/

De voormalig NAC-trainer had het ontslag niet zien aankomen. “Je weet dat hier in Polen elke trainer na twee nederlagen op rij op straat gezet kan worden”, zegt hij. “Maar tegelijkertijd was in ons geval de oorzaak voor de mindere periode duidelijk: we missen al enige tijd vier van onze beste spelers door blessures. Bovendien hebben we gezien ons programma nog alle kans om het gat naar de koploper te dichten. Vanuit publiek en pers was er ook geen druk om me te ontslaan en binnen de club begrijpt niemand er wat van, maar de eigenaar heeft op eigen houtje besloten het toch te doen.”

“Al met al kijk ik toch met een positief gevoel terug op mijn tijd bij Wisla”, besluit Maaskant. “Ik heb veel geleerd en meegemaakt en de Poolse landstitel prijkt mooi op mijn erelijst. Maar ik ben hier naartoe gekomen, omdat Wisla vanuit een langetermijnvisie wilde gaan werken. Als het Poolse voetbal zich echt wil ontwikkelen, moeten ze stoppen met trainers als weggooiproducten te zien. Sinds mijn komst naar Polen heeft elke club al minstens één keer een trainer ontslagen. Dat getuigt niet van beleid.”

Bezig met laden …