Polen sluit eerste oefenjaar af op twee zeges na remise in Antalya

Erik van Dam10 dec 2010, 21:49
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2010, 21:49

Polen heeft de 3-1 oefenzege van vorige maand tegen Ivoorkust vrijdag een redelijk vervolg gegeven. In het Atatürk Stadion in Antalya eindigde de oefeninterland tegen Bosnië-Herzegovina in een 2-2 remise. Pawel Brozek, die sinds het begin van 2010 niet meer had gescoord voor Bialo-czerwoni, zorgde tot tweemaal toe voor de voorsprong. Zijn eerste goal werd ongedaan gemaakt door Muhamad Subasic en Zvjezdan Misimovic elimineerde treffer nummer twee.

Als gedeeld gastheer van Euro 2012 moeten de Polen zich in 2010 en 2011, de jaren richting het toernooi, behelpen met vriendschappelijke wedstrijden. Het jaar 2010 wordt nu afgesloten met een gelijkspel; de totale balans laat twee overwinningen zien, zes remises en drie nederlagen. Bondscoach Franciszek Smuda begon vrijdagavond met Kamil Grosicki en Brozek voorin en dat wierp zijn vruchten af.

Al na zeven minuten tekende Brozek, spits van Robert Maaskant bij Wisla Kraków, voor 0-1. Subasic zorgde halverwege de eerste helft voor een nivellering van de achterstand. Op hetzelfde punt in de tweede helft, weer na zeven minuten, maakte Brozek interlanddoelpunt nummer vijf en zette hij Polen weer aan de leiding. Vanaf elf meter zorgde Misimovic drie minuten later echter alweer voor 2-2. Met name Smuda wisselde veel, om diverse spelers aan het werk te kunnen zien. In februari oefenen de Polen in Portugal tegen Moldavië.