voetbalzone

Polen zal Smuda niet ontslaan na bedroevende reeks interlands

Erik van Dam14 okt 2010, 19:29
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2010, 19:29
Advertentie

Hoewel Polen nog ver verwijderd is van haar vorm, zal bondscoach Francisczek Smuda niet geslachtofferd worden. De Poolse voetbalbond (PZPN) behoudt vooralsnog het vertrouwen in de keuzeheer, die sinds een jaar in dienst is. De aanstaand organisator van Euro 2012 wist al acht interlands op rij niet meer tot winst te komen, waardoor de verwachtingen bijgesteld worden.

/

“Er gaan speculaties dat de manager wil opstappen, of dat wij hem laten gaan”, laat een woordvoerster van de PZPN donderdag weten. “Maar daar is niets van waar. Smuda blijft het nationale team gewoon leiden.” Het EK is vooralsnog niet in tocht, maar Polen moet wel beginnen met het winnen van wedstrijden, wil het straks geen modderfiguur slaan in eigen land.

In augustus werd met 3-0 verloren van Kameroen en een maand later bleef een zege ook uit tegen Oekraïne (1-1) en Australië (1-2). De wedstrijden erop, tegen de Verenigde Staten (2-2) en Ecuador (2-2), waren ook al geen duels om de handen bij in de lucht te steken. Polen was er niet bij op het WK in Zuid-Afrika; Smuda won sinds zijn aantreden pas vier van de veertien interlands.

Bezig met laden …