voetbalzone

Politicus verdedigt Russische hooligans: ‘Ze hebben ’s lands eer verdedigd’

Gijs Freriks13 jun 2016, 19:00
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2016, 19:00
Advertentie

De Russische hooligans lieten zich de afgelopen dagen van hun slechtste kant zien, maar Igor Lebedev neemt het voor de ‘fans’ van Sbornaya op. “Onze supporters zijn zeker niet de ergste”, zegt het lid van het uitvoerend comité van de Russische voetbalbond en de voorzitter van de extreemrechtse LDPR.

/

“Waarom zoveel media proberen om de acties van onze voetbalfans aan de kaak te stellen, is mij onduidelijk. En waarom eigenlijk? We moeten er gewoon objectief naar kijken. Als er geen provocaties van de kant van het Engelse fans waren geweest, dan denk ik niet dat de Russen hadden gevochten”, luidt het commentaar van Lebedev in een interview met L!FE.

“Kijk naar wat de Britten hebben veroorzaakt in de haven van Marseille. Het is daar nog altijd uit de hand aan het lopen. De Poolse fans liepen overigens ook te vechten met de Noord-Ieren, dus ik denk niet dat onze fans iets heel bijzonders hebben gedaan. We moeten begrijpen dat voetbalfans negen van de tien keer komen om te vechten. Niets nieuws onder de zon.”

“De jongens verdedigden de eer van hun land en staan niet toe dat de Britten op de een of andere manier ons vaderland vernederen. Onze fans moeten vergeven en begrepen worden. Ik denk dat als Vitaly Mutko (sportminister en voorzitter van de Russische bond, red.) in het vak van de fans had gezeten en geen officiële functie had bekleed, hij ook de confrontatie was aangegaan met de Britse fans, want het was een provocatie van hun kant.”

Bezig met laden …