voetbalzone

Politie arresteert jaar na dato man in verdenking neerschieten Cabañas

Bart Kruyt19 jan 2011, 10:30
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2011, 10:30
Advertentie

De Mexicaanse politie heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van het neerschieten van Paraguayaans international Salvador Cabañas. De aanvaller werd in januari vorig jaar wereldnieuws toen hij door zijn hoofd werd geschoten, maar het incident toch overleefde. Niettemin is de afgevuurde kogel nog altijd in zijn hoofd en is er nog onzekerheid over zijn voetbaltoekomst.

/

De politie heeft een jaar na dato Jose Jorge Balderas Garza gearresteerd en hem in de Mexicaanse hoofdstad Mexico Stad getoond aan de media. Dit gebeurde samen met zes andere verdachten. Onder die verdachten is onder meer de vrouw van Garza. Garza zelf heeft inmiddels zijn lijfwacht, die hem vergezelde, ervan beschuldigd op Cabañas geschoten te hebben.

De schietpartij heeft veel impact gehad op het leven van de aanvaller en daarnaast is ook zijn voetballoopbaan in gevaar gekomen. Cabañas revalideerde na het schot vijf maanden in een kliniek en miste daardoor onder meer het WK in Zuid-Afrika. Zijn contract bij het Mexicaanse América loopt in 2012 af.

Bezig met laden …