voetbalzone

Politie kalmeert Klopp na overtreding Lens: ‘Natuurlijk was ik kwaad’

Peter Nusselder31 dec 2015, 07:24
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2015, 07:24
Advertentie

Een harde overtreding van Sunderland-aanvaller Jeremain Lens heeft woensdagavond de woede gewekt van Liverpool-trainer Jürgen Klopp. Na afloop van de wedstrijd in het Stadium of Light, door de bezoekers met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Christian Benteke, moest de boze Duitse oefenmeester volgens the Guardian zelfs door een politieagent gekalmeerd worden.

voetbalzone

Ondanks de overwinning van zijn ploeg was Klopp naderhand niet blij en maakte hij met Sunderland-collega Sam Allardyce ruzie over de tackle van Lens op Mamadou Sakho. Die werd met slechts geel bestraft, waar volgens Klopp een rode kaart rechtvaardig was geweest. De Duitser was achteraf niet bereid om zijn excuses aan te bieden van zijn opgewonden gedrag. “Nee, ik heb er geen spijt van.”

“Kom op, dit was een overtreding. Natuurlijk was ik kwaad. Voor mij was dat absoluut een rode kaart, klaar. Dus waren mijn technische staf en ik emotioneel.” Allardyce was overigens van mening dat het allemaal wel meeviel met de overtreding van de Nederlandse aanvaller en vond dat Klopp overdreef. “Hij is een zachtaardige Duitser. Het was geen rode kaart, het was geel. Het was gewoon een overtreding.”

Bezig met laden …