Ajax Johan Cruijff ArenA politieImago

Politie kondigt nieuwe staking aan: ook doorgaan Ajax - FC Utrecht onzeker

Tom Rofekamp06 sep 2024, 09:13
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2024, 09:30
Advertentie

Na De Klassieker staat ook het doorgaan van Ajax - FC Utrecht op de tocht. De politiebonden hebben namelijk een nieuwe staking aangekondigd, waarin ze actievoeren voor een beter geregeld vroegpensioen. De zogeheten driehoek van de Amsterdamse burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie zal beslissen of de wedstrijd, die op zondag 15 september plaatsvindt, doorgang kan vinden.

De politiebonden voeren al maanden actie voor een betere regeling rondom vervroegde uittreding. Ze vinden echter dat de regering niet genoeg vaart achter de zaak zet.

Daarom besluiten de bonden, na NAC - Ajax en Feyenoord - Ajax, opnieuw actie te voeren rondom een wedstrijd van de Amsterdammers. Ditmaal het thuisduel met FC Utrecht, 'omdat de druk op deze wedstrijd het grootst is', aldus Maarten Brink, woordvoerder namens de bonden, tegenover De Telegraaf.

Ajax - FC Utrecht wordt namelijk net als De Klassieker aangemerkt als risicowedstrijd. Van alle Eredivisie-duels dat weekend is het aantal ingezette politieagenten daarbij het grootst.

Met actievoeren rondom dat duel denken de bonden de meeste impact te creëren. Feyenoord - Ajax moest al verplaatst worden vanwege de politie-acties.

Ahmed Aboutaleb, de Rotterdamse burgemeester, achtte het namelijk niet veilig De Klassieker zonder politie-inzet te laten verlopen. Daarom wordt de wedstrijd nu op woensdag 30 oktober afgewerkt.

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, zal zich met de politie en het OM buigen over Ajax - FC Utrecht. Agenten zullen de gehele wedstrijddag niet aanwezig zijn.

Bezig met laden …