Ajax Johan Cruijff ArenA politieImago

Wedstrijd Ajax - FC Utrecht van komende zondag definitief afgelast

Rian Rosendaal09 sep 2024, 16:54
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2024, 18:24
Advertentie

De thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht van aankomende zondag gaat vanwege de aangekondige politiestaking niet door, zo meldt onder meer De Telegraaf maandag. Er ging op 1 september om dezelfde reden een streep door De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam wil door de politiestaking niet hebben dat Ajax en FC Utrecht zondag in actie komen in de Johan Cruijff ArenA. De Eredivisie CV, KNVB en beide clubs zijn hiermee akkoord gegaan.

Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, liet zaterdag nog weten zich bij de gemeente Amsterdam hard te willen maken voor het doorgaan van Ajax - FC Utrecht. ''Wij zullen er bij de gemeente Amsterdam op aandringen dat deze wedstrijd gewoon veilig doorgang kan vinden zonder politie.''

De woorden van De Jong hebben echter niet het gewenste effect gesorteerd. Alle betrokken partijen hebben maandag namelijk besloten dat vanwege de politiestaking er zondag niet zal worden gespeeld in Amsterdam.

Overigens vonden de duels tussen NAC Breda en Ajax en FC Twente en Sparta Rotterdam drie weken geleden nog doorgang. Dit gebeurde vanwege de stakingen zonder politieinzet in en rond de stadions.

Het afgelasten van het thuisduel met FC Utrecht is een hard gelag voor Ajax. De Amsterdammers hebben aankomend weekeinde maar liefst drie keer minder gespeeld dan de overige clubs in de Eredivisie.

Een nieuwe datum voor het treffen met FC Utrecht is nog niet bekend. Wel maakte de KNVB onlangs wereldkundig dat Ajax op 30 oktober naar De Kuip afreist voor Feyenoord-uit. Enkele dagen later volgt de topper tegen PSV.

Bezig met laden …