voetbalzone

Poolse bond heeft haast en stelt nieuwe bondscoach aan: ‘De tijd dringt’

Peter Nusselder10 jul 2012, 15:45
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2012, 15:45
Advertentie

De Poolse voetbalbond heeft dinsdag bekendgemaakt wie de opvolger is van Franciszek Smuda, die sinds het teleurstellend verlopen EK niet langer de bondscoach is van het Pools elftal. De keuze is gevallen op Waldemar Fornalik, die afgelopen seizoen met Ruch Chorzów als tweede eindigde in de Ekstraklasa. Fornalik kreeg de voorkeur boven twee andere kandidaten met wie gesproken werd.

Bondsvoorzitter Grzegorz Lato liet in de Poolse media weten dat van een unanieme beslissing geen sprake was, maar dat de meerderheid van de beleidsbepaler wel op de 49-jarige Fornalik stemde. “We hebben lange tijd gediscussieerd en de drie kandidaten hebben vele vragen beantwoord”, vertelt Lato. “Maar de tijd dringt, want over anderhalve maand staat de eerste interland alweer op het programma.”

Smuda staat nog wel tot eind augustus onder contract bij de Poolse bond, maar na het EK werd besloten dat hij afscheid neemt als bondscoach. Polen, samen met Oekraïne organisator van het toernooi om de Europese titel, overleefde de groepsfase niet en werd in Groep A samen met Rusland uitgeschakeld door Tsjechië en Griekenland.

Bezig met laden …