voetbalzone

Poolse bondscoach kan tegen Tsjechië weer kiezen uit Tyton en Szczesny

Peter Nusselder11 jun 2012, 13:15
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2012, 13:15
Advertentie

Wojciech Szczesny is na zijn rode kaart tijdens het openingsduel van het EK voor één wedstrijd geschorst. De doelman van Polen veroorzaakte tijdens de ontmoeting met Griekenland een strafschop en werd uit het veld gestuurd. Net als de keeper van Arsenal heeft ook de Griekse verdediger Sokratis Papastathopoulos, die twee gele kaarten kreeg en dus ook vroegtijdig naar de kant moest, een schorsing van één wedstrijd gekregen van de UEFA.

/

Bondscoach Franciszek Smuda van gastland Polen zal zodoende voor de krachtmeting met Tsjechië weer moeten kiezen tussen Szczesny, zijn oorspronkelijke eerste keus, en PSV-doelman Przemyslaw Tyton. De sluitpost van de Eindhovenaren kwam vrijdag na de veldverwijzing van zijn collega binnen de lijnen en vervulde direct een hoofdrol, door de penalty van de Grieken te stoppen en zo een punt te redden (1-1).

Tijdens het eerstvolgende duel van de Polen, waarin Rusland de tegenstander is, zal Tyton sowieso tussen de palen staan. Szczesny sprak daags na de openingswedstrijd al de vrees uit dat hij misschien wel genoegen zal moeten nemen met een rol op het tweede plan, als Tyton het tegen de Russen goed doet en vervolgens ook tijdens de derde groepswedstrijd mag blijven staan.

Bezig met laden …