voetbalzone

Poolse club claimt mogelijke samenwerking met Feyenoord

Bart Kruyt23 nov 2012, 23:15
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2012, 23:15
Advertentie

Feyenoord gaat mogelijk een samenwerkingsverband opzetten met een Poolse club. Dat beweert althans Lechia Gdansk, dat op de officiële website van de club bekendmaakt dat er wordt gesproken met de Rotterdamse vereniging. Halverwege de maand december zal een delegatie van Lechia naar Nederland vliegen om rond te kijken bij Feyenoord en de gesprekken te hervatten.

Het doel van eenmalig bekerwinnaar Lechia is 'om tot een uitgebreide en structurele samenwerking te komen'. De Polen willen graag leren van de jeugdopleiding van Feyenoord en er wordt ook gesproken over oefenduels tussen de eerste elftallen van beide clubs in Rotterdam en Gdansk. In een vervolgfase zou ook kennisdeling en samenwerking op het gebied van marketing en commercie plaats moeten vinden.

"We willen naar een samenwerking toe die beide clubs verder zal helpen", zegt voorzitter Bogdan Magnowski op de website van zijn club. Lechia speelt in de Ekstraklasa, het hoogste niveau van Polen, en staat momenteel vijfde in de competitie. De bekerkast is vrij leeg: naast de nationale beker werd een keer de Poolse Supercup gewonnen, maar meer succes was er nog niet.

Bezig met laden …