voetbalzone

Poolse legende: ‘Mijn kleinzoon van acht beweegt nog beter dan Carroll’

Peter Nusselder16 okt 2012, 09:13
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2012, 09:13
Advertentie

Het Engels elftal neemt het dinsdagavond in de WK-kwalificatiereeks op tegen Polen en het lijkt niet waarschijnlijk dat Andy Carroll tijdens de wedstrijd in Warschau in de basis zal staan. Zbigniew Boniek, de Poolse aanvaller die in de jaren tachtig furore maakte bij Juventus, vindt dat niet vreemd.

/

De Poolse legende is bepaald niet gecharmeerd van de fysiek sterke spits, die door Liverpool is verhuurd aan West Ham United. Zijn kleinzoon van acht heeft volgens Boniek nog meer kwaliteiten dan de Engels international. “Mijn kleinzoon Mateo beweegt op het veld nog beter dan Andy Carroll. Zijn coördinatie is beter, hij is ook erg goed in golf en tennis”, heeft Boniek zich laten ontvallen op de Poolse televisie.

De 56-jarige oud-spits van Widzew Lodz, Juventus en AS Roma is in de race om voorzitter van de Poolse voetbalbond te worden. De nationale ploeg probeert zich, onder meer ten koste van Engeland, te plaatsen voor het WK van 2014 in Brazilië. Met zeven punten uit drie wedstrijden gaan de Engelsen echter aan de leiding in Groep H. Met vier uit twee hebben Montenegro en Polen echter evenveel verliespunten.

Bezig met laden …