voetbalzone

Poolse minister wil buitenlandse arbiters gebruiken

27 mrt 2009, 16:49
Laatst bijgewerkt: 27 mrt 2009, 16:49
Advertentie
Miroslaw Drzewiecki overweegt om voorlopig gebruik te gaan maken van scheidsrechters buiten Polen. De Poolse minister van Sport vreest dat het aantal arbiters in eigen land drastisch af zal nemen nu er een onderzoek is gestart naar corruptie binnen de Poolse competities. De Poolse voetbalbond is het niet eens met de minister.

Het is momenteel een chaos binnen de Poolse voetballerij. De politie en de Poolse voetbalbond hebben een onderzoek gestart naar ruim 170 scheidsrechters, voetballers en andere medewerkers binnen de voetballerij nadat er meerdere tekenen van corruptie werden gesignaleerd. "We moeten ons in gaan dekken tegen een mogelijk tekort."

Drzewiecki denkt erover na om scheidsrechters vanuit Duitsland en Tsjechië te contracteren. "Het lijkt ons verstandig om mensen van buiten Polen te contracteren, zodat we niet in de knoop komen met het aantal scheidsrechters", vertelde de minister op een persconferentie. "Het is goed mogelijk dat we Duitsers en Tsjechen over laten komen."

De Poolse voetbalbond ziet de plannen van Drzewiecki absoluut niet zitten. Het besluit van de minister is volgens de bond 'niet de zaak van hem, maar van de vereniging van scheidsrechters'. Andzrej Strejlau, woordvoerder van de Poolse voetbalbond, ziet meer in een greep uit scheidsrechters die in lagere competities hun wedstrijden leiden.
Bezig met laden …