voetbalzone

Poolse poging om penalty Cruijff en Olsen te simuleren mislukt volledig

Daniel Cabot Kerkdijk15 nov 2011, 12:00
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2011, 12:00
Advertentie

Bijna dertig jaar geleden groeiden Johan Cruijff en Jesper Olsen uit tot wereldnieuws naar aanleiding van een strafschop tegen Helmond Sport. Op 5 december 1982 koos Cruijff ervoor om de bal vanaf elf meter niet op doel te schieten, maar aan Olsen te geven. De Deen bediende op zijn beurt zijn collega van Ajax en de 2-0 was een feit. Tal van voetballers proberen nog immer het duo na te doen. Zo maakten Robert Pires en Thierry Henry er in 2005 een janboel van tijdens een wedstrijd van Arsenal.

Piotr Gawecki en Andrezej Paprocki waren afgelopen weekend evenmin succesvol in hun poging. In de wedstrijd tegen Ruch Chorzow, in het kader van de nationale beker voor jeugdploegen, kreeg Korona Kielce een strafschop mee. Gawecki schoot niet op doel, maar legde de bal panklaar voor zijn ploeggenoot.

Paprocki kwam niet verder dan een slap schot, dat makkelijk door de doelman werd gekeerd. Korona won de ontmoeting met Ruch Chorzow echter wel. Vorig jaar lieten Hisato Sato en Tomoaki Makino van Sanfrecce Hiroshima zien dat het ook een doelpunt kan opleveren.

Penalty Johan Cruijff - Jesper Olsen:

Penalty Piotr Gawecki - Andrezej Paprocki:

Penalty Hisato Sato - Tomoaki Makino:

Penalty Thierry Henry - Robert Pires:


Bezig met laden …