voetbalzone

Poolse premier maakt zich geen zorgen om EK

02 jul 2008, 19:44
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2008, 19:44
Advertentie
De zorgen van de UEFA over het EK 2012 zijn volgens Donald Tusk onnodig. De Poolse premier verzekerde UEFA-voorzitter Michel Platini dat zijn land en Oekraïne alles op tijd klaar zullen hebben. "We liggen volledig op schema", aldus Tusk woensdag na een ontmoeting met Platini in Warschau.

De UEFA maakt zich zorgen omdat de voorbereidingen vertraging lijkt op te lopen. De organisatoren hebben enorme problemen om de benodigde infrastructuur op orde te krijgen. Ook lopen de landen hopeloos achter met de modernisering van vliegvelden, de aanleg van wegen en rails en de bouw van nieuwe hotels.

Tusk heeft desondanks geen enkele ruimte voor twijfels. "Het gaat ons lukken, dat heb ik Platini verzekerd", vertelde de premier aan de pers. "In Oost-Europese landen leveren wij dingen altijd op tijd af. Ik heb geen enkele zorgen. In 2012 organiseren wij het EK."

Platini reist donderdag door naar Oekraïne, om de vorderingen daar te bekijken. De UEFA neemt in september een besluit of Polen en Oekraïne de gastlanden blijven voor het EK.
Bezig met laden …